A folyadéktárolás
többé nem jelenthet gondot!

Bag-In-Box a borászatban
Hagyományosan borfogyasztó a magyar, ha az elmúlt évtizedek jelentősen át is írták a fogyasztási szokásokat.
Jelentős az a fogyasztói réteg, aki nem kér az ismeretlen eredetű és minőségű borokból, de nem kívánja megfizetni a napi bor fogyasztása során a palackos borok magasabb csomagolási és szállítási költségeit.

Az ilyen vevők számára alternatíva a BIB (Bag-In-Box) csomagolás, amiben ismert eredetű, jó ár-érték arányú terméket vásárolhat. Célunk ennek a fogyasztói rétegnek az elérése és szélesítése.
A nagy külföldi borvidékeken elterjedt megoldásról van szó: Skandináviában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztráliában és a legtöbb nagy borvidéken ennek már megvan a saját kultúrája. Alkalmas a napi fogyasztásra szánt, de akár igényesebb borok újszerű megjelenítésére, 3, 5, 10 vagy 20 literes Bag-In-Box zsákokban.

Tekintse meg a Bibhungary által készített borosdobozokat!

Az alábbi prezentációkat bocsátjuk rendelkezésére e-mailben, amennyiben Ön megküldi elérhetőségét. Az anyagokat a Smurfit Kappa SA. bocsátotta rendelkezésünkre:

1. Bor bag-in-box csomagolásbanNéhány fontos adalék a Bag-In-Box csomagolás alkalmazásáról a borászatban egy nagy gyártó cég kutatásai alapján.

2. EVOH vagy MetPet zacskó a jó választás?A bor csomagolásához CE (átlátszó zacskó) javasolt, oxigén átjutást gátló képessége jobb, mint a MetPet zacskóé, ráadásul a betöltött bor/bejutott levegő arány szemmel ellenőrizhető. A felhasználói tapasztalat és a nyomatékos gyári ajánlás egybeesik. A gyári ajánlás előírja a betöltendő termékkel (borral) végzett előzetes teszteket, melyek eredménye lehet a metalizált réteg sérülése. Ennek elkerülésére az átlátszó CE zacskó használata a megbízható megoldás.

3. Légsapka a betöltött zacskóbanA töltés során a zacskóba bejutott levegő mennyiségét (és oxigén tartalmát) minimalizálni szükséges, mert az minőségromláshoz vezethet. Ennek megoldásához különféle technikák javasoltak.

4. Milyen fajta borok csomagolására alkalmas a Bag-In-Box zacskó?Fontos a Bag-In-Box zacskóba töltött bor, különösen a reduktív érlelésű fajták, szulfit tartalmának körültekintő megválasztása és a feltöltött zacskó oxigéntartalmának minimalizálása.


További tájékoztatás:

Holges-Tex Kft., Tel.: +36-1-202-1452
E-mail: info@bibhungary.net